Larm om beväpnade personer i Angered

Uppdaterad
Publicerad

Polisens insatsstyrka ryckte ut till Angereds torg under onsdagseftermiddagen, efter larm om att beväpnade personer synts på torget. Något som tidningen GT var först att rapportera om.

– Jag kan bara bekräfta att vi har en pågående insats i Angered just nu, något mer kan jag inte säga, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen är förtegen

Larmet kom till polisen klockan 13.25 på onsdagseftermiddagen.

Enligt uppgifter till GT är det tre personer som ska ha haft någon form av pistol. Något som Tommy Nyman inte kan säga någoting om i nuläget.

Enligt Tommy Nyman har flera personer ringt till polisen från Angereds centrum och berättat att de ska ha sett några unga män med någon form av skjutvapen som de hanterat öppet i anslutning till Angereds centrum. Polisen har nu sökt i området med flera patruller efter de män som setts med vapen.

Två personer misstänkta för vapenbrott

– Två personer i 20-års åldern har hämtats till förhör misstänkta för vapenbrott. Något vapen har dock ännu inte hittats och vi vet inte om det är något riktigt vapen eller en leksakmodell, säger Tommy Nyman.

Polisen fortsätter sitt arbete i området med husrannsakningar för att söka efter vapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.