Larm om explosionsrisk på Hönö

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 07.30 kom in ett larm om ett misstänkt föremål. Vid 11-tiden meddelar polisen att ”granaten” var en leksak.

– Någon har hittat ett objekt som ser ut som en granat. Det skulle kunna vara en handgranat eller liknande. Vi har spärrat av området, sa Dan Lindqvist,  larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg vid 07.45-tiden.

Polisen skickade först en patrull till platsen för att göra en bedömning av det misstänkta föremålet.

Vid 10-tiden meddelad polisen att polisens nationella bombskydd är på väg.

Det finns inte så mycket som talar för att det handlar om en skarp granat men vi tar det säkra före det osäkra, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

”Kan vara en leksak”

Föremålet ska alltså likna en handgranat, men enligt Adlersson kan det handla om en övningsgranat eller till och med en leksak, en slags granat som används i soft airgun-sammanhang.

Strax innan klockan 11 hade bombgruppen kontrollerat föremålet och gjort bedömningen att det mycket riktigt var just en leksak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.