En skottlossning har inträffat i Borås. Foto: Johan Valkonen/JVFOTOPIX

Skottlossning i bostadsområde i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under onsdagskvällen till ett bostadsområde på Alideberg i Borås, efter att flera skott avlossats mot ett flerfamiljshus.

– Det finns säkert en anledning till varför det har skjutits just där, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Det första larmet kom in till polisen vid 22.30-tiden under onsdagskvällen.

Polisen har varit på plats med flera patruller samt polishelikopter och hundar.

– Någon har skjutit in i en fasad och genom ett fönster på adressen, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisen.

Ingen gärningsman gripen

Under natten spärrade polisen av platsen och samlade in vittnesuppgifter genom dörrknackning. Vittnen ska ha sett en eller två mopeder lämna platsen, och polisen hittade flera tomhylsor på marken samt skotthål på husfasaden och ett fönster.

Enligt polisen har ingen skadats under händelsen och det finns ingen misstänkt i nuläget.

”Vi får ha tålamod”

Under torsdagen kommer polisen fortsätta dörrknackning i området.

Hur är utredningsläget?

– Vi har ingen misstänkt så vi får se vad som framkommer under vittnesförhör. Vi får ha tålamod under sådana här utredningar. Det kan ta tid, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Polisen vill öka tryggheten

Under torsdagen kommer polisen finnas på plats ute på Alideberg med syftet att öka tryggheten genom närvaro, men också för att samla in vittnesuppgifter om det finns personer som inte har lämnat det än.

– Vi behöver allmänhetens hjälp med tips och iakttagelser, säger Mattias Ramsö, lokalpolisområdeschef i Borås, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.