Larm om skottlossning – flera patruller tillkallades

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ryckte under söndagskvällen ut till en misstänkt skottlossning i Lindome. Enligt polisen tyder det mesta på att någon har provskjutit ett automatvapen.

Det var vid 22-tiden på söndagskvällen som polisen larmades till Lindome, där flera personer ringt och uppgett att de hört skott som lät som automatvapen.

Ett flertal patruller tillkallades, och väl framme på platsen kunde polisen konstatera att någon form av vapen hade avlossats.

– Det verkar som att någon har provskjutit ett automatvapen. Vi hittade bland annat tomhylsor på platsen. Men vi har inga uppgifter som tyder på att något annat brott begåtts, säger vakthavande befäl, Jens Christensen.

Enligt polisen hade flera skott avlossats mot en container och ett oljefat. Polisen har upprättat en anmälan om vapenbrott. Enligt Jens Christensen påträffades ingen skadad person i samband med skottlossning, och man har heller ingen misstänkt eller gripen för skottlossningen.

– Vi genomför en teknisk undersökning på platsen, och hoppas att vi ska kunna säkra några spår. Vi har också hört de personer som ringt in och larmat oss, säger Jens Christensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.