Foto: Foto: Niklas Göransson

Larm om skottlossning i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades ut till en misstänkt skottlossning i Biskopsgården i Göteborg på onsdagskvällen. Ingen person ska ha kommit till skada, men en man uppger för polisen att det var han och några kamrater som blev beskjutna.

Enligt polisens vittnesuppgifter ska en moped med två svartklädda och maskerade personer kört omkring inne på en gård i ett bostadsområde på Hisingen. Spaningsarbetet fortsätter.

– Vi är där och kontrollerar om vi kan se om det varit någon skottlossning. Hittills har vi inte fått in någon skottskadad person. Men vi undersöker också om det finns tomhylsor eller vittnen på platsen, uppger Ulla Brehm för SVT.

Flera vittnen säger sig ha sett att personerna på motorcykeln hade någon form av vapen, och många säger sig ha hört skott.

– En man säger att han och några kamrater är de som blivit beskjutna, men att de klarat sig undan, säger Ulla Brehm.

På frågan om hur man från polisens sida ser på att den misstänkta skottlossningen svarar Ulla Brehm att:

– Det är ju inte vanligt folk som har vapen och skjuter på varandra, och vi kan inte utesluta kopplingar till tidigare händelser, men vi vet ju inget än så länge. Det är för tidigt att säga.

Ögonvittne: ”En av dem hade en AK47:a”

Ett ögonvittne som SVT talat med uppger att hen sett hur två personer flytt platsen på moped, den ene av dem med ett automatvapen i handen.

– Jag såg hur mopeden stannade vid kortsidan på huset. Då såg jag att en av dem hade en AK47:a. Ungarna som satt i närheten sprang därifrån. Det var obehagligt.

Vid 21:35 berättade polisens presstalesperson Ulla Brehm att polisen kommer att fortsätta att hålla förhör med vittnen och att även en förundersökning med rubrik försök till mord har inletts.

– Vi har inte gripit någon än och utredningsarbetet pågår, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.