Foto: SVT

Larm om skottlossning i Göteborg – polis har hittat hylsor

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning ska ha ägt rum vid Axel Dahlströms torg i Högsbo i Göteborg. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

– Jag kom körande i min bil när någon började skjuta, sen ser jag en kille ligga på marken, säger Petra som blev vittne till händelsen.

Starta klippet ovan för att få veta mer om vad vittnet Petra såg på brottsplatsen.

På söndagseftermiddagen larmades polis till ett parkeringsdäck i Högsbo, med anledning av en misstänkt skottlossning. Hylsor ska ha hittats på platsen, men i nuläget finns inga uppgifter om huruvida någon har skadats.

– Vi har konstaterat att det har inträffat en skottlossning, det går inte att säga så mycket mer nu, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl.

Vittnet Petra larmade polis efter att ha hört skott från platsen när hon körde förbi i sin bil.

– Sen ser jag en kille ligga på marken. Strax efter det kommer hans kompis på en elsparkcykel och släpar upp honom, och de försvinner iväg, säger hon.

En bil ska ha lämnat platsen i samband med händelsen, men vilken eventuell koppling den har till skottlossningen är i nuläget oklart.

– Vi vet inte om det är en målsägande eller en gärningsman som har åkt i den i så fall, eller någon annan, säger Götan Carlbom.

Har ni hittat något blod eller spår på platsen?

– Nej ingenting sådant som det ser ut nu, säger Göran Carlbom.

Brottsplatsen är avspärrad och en förundersökning gällande försök till mord har inletts.

Vid 06-tiden på måndagsmorgonen var det fortfarande ingen som hade sökt vård efter skjutningen.

– Vi har pratat med sjukvården och det är ingen som har kommit in, så vi står och stampar med det nu, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl, till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.