Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se polisinsatsen i området, där vittnen såg en man bli skjuten. Foto: Magnus Wennerholm/ SVT

Skottlossning i Göteborg – en man vårdas på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man skottskadades efter en skjutning vid Backavallen i Göteborg vid 15-tiden under lördagen. Skadorna ska inte vara livshotade. Polisen eftersöker gärningsmannen.

Strax före klockan tre under lördagseftermiddagen fick polisen larm från flera personer om skottlossning utomhus vid Backavallen i Hisings backa. När polisen kom fram till platsen hittar de ingen skadad person, men enligt vittnen ska en man blivit skjuten och hämtad av en bil.

– Vi har flera enheter som arbetar på platsen och försöker samla in vittnesuppgifter. Vi håller på att lokalisera brottsplatsen. Det är också avspärrningar som sker, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Kontaktat sjukhus

Polisen fick först eftersöka både den skjutne mannen, som initialt var oidentifierad, och gärningsmannen. Offret hittades slutligen på Sahlgrenska sjukhuset, vilket sjukhusets pressjour bekräftar.

– Ja, det har kommit in en man här efter skottlossningen. Det är för tidigt att säga specifikt skadeläge, men det är inte livshotande, säger Therese Oskarsson, kommunikatör vid pressjouren.

Sökandet fortsätter

Söndag morgon beskriver pressjouren den skottskadades tillstånd som allvarligt men stabilt. Polisen kommer under dagen att fortsätta utredningsarbetet, fortfarande är ingen misstänkt gripen. 

Offret ska vara känt sedan tidigare av polisen. Händelsen utreds som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.