Skottlossning på Länsmansgården – en person skadad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till Länsmansgården i Göteborg under tisdagskvällen då flera inringare larmat om skottlossning.
– När vi kom till platsen påträffades en skadad man, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Larmet om skottlossningen inkom till polisen vid klockan 21.12 på tisdagen. På plats hittades en skadad man i 25-årsåldern.

– Vad gäller mannen så omhändertas han just nu av ambulans och skadeläget samt vilka typ av skador han har är oklart, säger Anna Göransson.

Strax innan 22 meddelade polisen via sin hemsida att mannen var vaken och talbar när han fördes med ambulans till sjukhuset.

Ingen gripen

Polisens kriminaltekniker kommer under natten att utföra en undersökning på platsen och en polispatrull ska finnas på sjukhuset där den skadade vårdas.

– Vi ser inte någon hotbild mot mannen, men vi gör det per rutin vid en skottlossning. Och just nu är det lugnt på sjukhuset, säger Anna Göransson.

En förundersökning gällande försök till mord är inledd.

Vid 00-tiden uppgav vakthavande befäl i polisregion Väst att man konstaterat att det rörde sig om en skottlossning. Då fanns det fortfarande ingen gripen i ärendet.

Under onsdagseftermiddagen fortsätter polisen med sitt arbete på platsen.

– Vi jobbar på med utredningen, man försöker få in så mycket uppgifter som möjligt och har hört människor som befunnit sig på platsen. Vi har förstärkt närvaro i området för trygghetskapande där vi samverkar med stadsdelen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Hur många skott har avlossats?

– Jag har inte uppgifter på exakt hur många det är. Men det är ett stort antal skott, säger Peter Adlersson.

Polisen kollar även på kameraövervakning på området. I nuläget finns ingen gripen.

Enligt GP säger polisen att en arbetshypotes är att man kan ha tagit fel person bland annat på grund av offret tror att de skjutit fel person. Något som inte Peter Adlersson kan bekräfta för SVT Nyheter Väst.

– Det är inget jag kan säga något om, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer