Som tur var höll sig köttbullarna i sina förpackningar. Foto: TT-bild

Lastbilssläp med 20 ton köttbullar välte i Skaraborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett lastbilssläp fullt med köttbullar har vält på länsväg 2741 mellan Skara och Götene. Enligt räddningstjänsten kommer bärgningsarbetet att pågå hela natten.

Lastbilen, som innehöll 18-20 ton köttbullar, var på väg till nästa stopp för att lasta potatis. Den kom dock aldrig fram eftersom halkan orsakade att släpet gled ner i diket och välte.

– Släpet var tyngre än själva lastbilen som fortfarande står kvar på vägen, säger Tommy Emriksson, inre befäl på samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Han tillägger att alla köttbullar måste lastas ur släpet innan det kan bärgas från platsen och att det kommer ta tid.

– Bärgaren är på väg dit. Det kommer att vara stopp hela natten. Det är ingen stor väg, så det är inte jättemycket trafik, men det är ändå en genomfartsväg, säger Tommy Emriksson.

Han går även ut med en varning till trafikanter i Skaraborg.

– Det är väldigt halt på vägarna här. Alla småvägar är halkiga. De större vägarna är ganska saltade, men inte de små, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer