• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Handfast, näringslivsutvecklare Sotenäs kommun Foto: SVT

Tre frågor om: Laxodling miljonkostnader för Sotenäs

Publicerad

Sotenäs kommun har plöjt ner mer än fem miljoner i den framtida laxodlingen. Det som finns kvar är en halvfärdig detaljplan.

– Det är långt ifrån bortkastat, säger näringslivschefen Fredrik Handfast.

Dialogmöten med allmänheten, arbetsgrupper för bättre vägar – och en ny detaljplan för industrimark.

Det är exempel på vad Sotenäs kommun har bokfört i sina kostnader med det så kallade laxprojektet – att förbereda för Europas största laxodling.

Totalt har kommunen lagt drygt fem miljoner kronor i arbetstimmar i projektet. Men trots att avtalet med Quality Salmon nu går ut, och laxodlingen inte ser ut att bli av, menar näringslivschefen att arbetet inte har varit förgäves.

– En färdig detaljplan är en oerhörd tillgång och det finns intressenter, säger Fredrik Handfast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.