I vikarna runt Marstrand driver 10-åriga Leon Buregren sin egna glassverksamhet. Foto: SVT

Entreprenören Leon, 10, säljer glass från båten runt Marstrand

Uppdaterad
Publicerad

I vikarna runt Marstrand driver 10-åriga Leon Buregren sin egen glassverksamhet. Båten har han köpt för pengar han själv tjänat – och han drömmer om att i framtiden starta ett aktiebolag.

I klippet ovan får du följa med Leon en dag när han säljer glass i vikarna runt Marstrand.

Leon Burengren väljer verksamhet efter årstid. I vintras sålde han chokladbollar – nu säljer han glass. Idén om glassförsäljningen fick han efter en spaning på stranden, vilket Göteborgs-Posten varit först att rapportera om.

– Det var många människor på stranden och långt till närmaste kiosk. Då tänkte jag att ”de kanske är sugna på glass”, och det var de, säger han.

Investerat vinsten i egen båt

För drygt ett halvår sedan började Leon Buregren även intressera sig för aktiesparande, samtidigt som chokladbollsverksamheten var i full rullning. Och när idéen om glassförsäljningen kläcktes tog han de pengar han sparat ihop och köpte en båt, i vilken han nu levererar glassen i.

– Det bästa med att sälja glass är att det är roligt och att man tjänar pengar. Och att det gör människor glada, säger Leon Buregren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.