Sofia Redman från TK Levo, Lidköping tog tillsammans med Linnéa Larsson i Klippans GK hem SM-silvret i synkron trampolin. Foto: Privat

Lidköpingsgymnaster hoppade sig till silvermedalj i SM

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Redman från TK Levo, Lidköping tog tillsammans med Linnéa Larsson i Klippans GK hem SM-silvret i synkron trampolin. Detta trots att de knappt tränat tillsammans.

– Vi tränar själva på de serier vi har planerat, och sen försöker vi få ihop det på tävlingarna. Det funkar på nåt vänster, säger Sofia Redman.

16-åringen har tränat trampolin i sju år och även kvalificerat sig till finalien i individuell trampolin som går av stapeln på söndag.

Lidköping

Bra vecka för Lidköping

För Lidköpingsklubben TK Levo har SM-veckan i Helsingborg varit framgångsrik. Även Sofia Redmans klubbkompisar Felix Holgersson och Oscar Smith tog silver i synkron trampolin efter en jämn final.

För två år sedan flyttade klubben in i en ny hall, och enligt Sofia Redman växer intresset för trampolin i Lidköping.

– Jag tror att det handlar om att det syns mycket på sociala medier, säger hon.

”Inte så läskigt som det ser ut”

Känslan av att ha kontroll på trampolinen är det härligaste med sporten, enligt Sofia Redman.

– Det är inte så läskigt som det ser ut, utan en väldigt härlig känsla av att det är du som bestämmer, säger hon.

Se silvermedaljörernas program i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lidköping

Mer i ämnet