Det svåraste är städigt förändrade hypoteser, säger Lisebergs vd Andreas Andersen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT och SVT/Mattias Larson

Liseberg skjuter rekrytering och öppning på framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen meddelade inga lättnader av restriktionerna, som nu förlängts till mitten av maj. För Liseberg innebär det att öppningen av parken skjuts upp, ännu en gång.

Under torsdagen meddelade regeringen att lättnad av restriktionerna får vänta. Det innebär att Liseberg inte kommer kunna välkomna besökare förens tidigast slutet av maj och att planeringen av öppningen skjuts upp. 

Först verkade det möjligt att kunna öppna parken i mitten av maj, men nu får Lisebergs VD Andreas Andersen tänka om kring planeringen.  

– Det är ju komplicerat att jobba med hypoteser som konstant ändras, men samtidigt är de också de villkor som gäller och det får vi leva med, säger han.

Svårt att anställa

Så snart smittläget tillåter en minskning av restriktionerna kommer Liseberg att öppna, men det finns svårigheter med den oklara tidsplanen.  

– Det är svårt att anställa medarbetare innan vi har en idé om hur och när vi öppnar, säger Andreas Andersen. 

De nuvarande restriktionerna har förlängts till den 17 maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer