Foto: SVT/TT

Lisebergs hemsida kraschade – minuten innan biljettsläpp

Uppdaterad
Publicerad

Exakt klockan 10 på tisdagen var det tänkt att Liseberg skulle släppa sina biljetter efter att nöjesparken varit stängd i över ett år under pandemin. Men när bokningen skulle öppna låg sajten nere.

– Hur tusan tänkte ni här? Skriver en besviken biljettköpare på nöjesparkens Facebook-sida.

Trots goda förberedelser och förväntat stort intresse höll inte Lisebergs servrar för det höga trycket.

– Jag tror att den kraschade klockan 09:59, precis när alla gick in, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg.

Under tisdagsförmiddagen sitter ett stort team med bland annat IT-specialister och E-handelsansvariga för att få sajten att fungera. Strax innan lunchtid meddelar nöjesparken att sajten ligger ”delvis nere” och att flera personer har kunnat komma in och förboka biljetter. Men i nuläget finns ingen prognos för när sidan kan vara helt uppe igen.

– Vi jobbar febrilt med att lösa detta, säger Ebba Källeskog.

Håller öppet tills i höst

När Liseberg öppnar nästa vecka kommer parken att kunna släppa in 5 000 personer åt gången. Och när hemsidan fungerar igen ska det gå att planera för besök i nöjesparken ända fram till i höst.

– Jag kan lugna alla med att det kommer att finnas biljetter kvar, vi har ju öppet till slutet av september, så jag hoppas och tror att alla som vill boka biljett kommer att kunna göra det, säger Ebba Källeskog.

På Lisebergs sociala medier skriver fler besvikna besökare att det inte går att boka biljetter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.