Foto: SVT

Lisebergs nya fartfyllda åkattraktion

Uppdaterad
Publicerad

Idag var det provåkning av Lisebergs nya åkattraktion Mechanica. På plats fanns den samlade göteborgspressen men även ett stort gäng förväntansfulla barn. Två av dom var Emma och Felicia Santaella.

Lisebergs stora nyhet för sommarsäsongen är en ny åkattraktion. Den presenteras med en eldshow ackompanjerad till pampig musik, och efter det får alla förväntansfulla barn, och några modiga vuxna, teståka.

Det är en 90 sekunder lång åktur som ger allt från G-krafter till en fantastisk utsikt över Göteborg, som den här soliga och varma dagen visar sig från sin bästa sida. Det skriks och tjoas, för det är en skräckblandad förtjusning att åka.

Emma och Felicia Santaella skrattade sig igenom åkturen och tyckte att den var väldigt kul.

– Den var ganska läskig. Jag tänkte typ att ”åh nej, nej, nej, varför gav jag mig in i det här”, säger Emma Santaella. Storasyster Felica håller med om att den var läskig.

– För mig slog den allt som finns här på Liseberg. Men under hela åkturen tänkte jag mest på att jag inte ville slå i bakhuvudet eftersom man lutade fram hela tiden, säger Felicia Santaella.

Ska vi åka den igen?

– Ja, det vill vi verkligen göra, säger Emma och Felicia Santaella i kör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.