Arkivbild Foto: TT

SD-politiker misstänks för misshandel av gravid flickvän

Uppdaterad
Publicerad

En västsvensk lokalpolitiker åtalas för grov kvinnofridskränkning. Mannen ska bland annat ha misshandlat och kränkt sin gravida flickvän, en misshandel som fortsatte även efter att kvinnan fått parets gemensamma barn.

En lokalpolitiker för Sverigedemokraterna i en kommun i Västra Götaland åtalas för grov kvinnofridskränkning. Den långa listan av saker mannen är misstänkt för innehåller bland annat misshandel, hot och egenmäktigt förfarande.

Enligt åtalet ska detta ha pågått under tiden kvinnan var gravid och även efter att hon var nyförlöst.

Misstänks även för sexuellt ofredande

Mannen misstänks även för flera fall av sexuellt ofredande mot flickvännen bland annat genom fotografering.

Åtalet styrks av bland annat vittnesförhör, journalanteckningar från sjukhus och fotografier av kvinnans skador. Flera händelser ska ha skett inför parets barn. 

”Blir han dömd får han aldrig mer företräda oss”

Sverigedemokraternas distriktsordförande i aktuellt distrikt säger till SVT Nyheter Väst att man inte har kunnat prata med mannen sedan han blev häktad och att det än så länge inte finns någon överenskommelse om hur man ska hantera ärendet. Men att mannen skulle kunna vara kvar i partiet ifall han blir dömd är uteslutet.

– I dagsläget företräder han inte oss för han sitter inlåst. Skulle han bli utsläppt får vi ta en diskussion med honom och säga att det inte är lämpligt att han företräder oss i väntan på rättegång. Blir han dömd ska han absolut aldrig mer företräda oss, säger distriktsordföranden.

Senare på kvällen meddelar Sverigedemokraterna att mannens medlemskap i partiet pausas i väntan på rättegång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.