Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elis Modh från Kvänum är, för sin ålder, ganska ensam om sitt intresse. Flera gånger i veckan besöker han antikbutiker och letar efter nya fynd. Foto: Ken Gerhardsson/SVT

Loppisexperten Elis Modh, 14, från Kvänum: ”Nya grejer har ingen charm”

Uppdaterad
Publicerad

Elis Modh från Kvänum är, för sin ålder, ganska ensam om sitt intresse. Han brinner för antika prylar och loppmarknader. Flera gånger i veckan besöker han de lokala antikbutikerna och letar efter nya fynd.

– Man lever bara en gång, varför inte hålla på med saker man älskar, säger han.

Hör om Elis loppisintresset och se honom fynda bland hyllorna i klippet.

Butiksbiträdena hälsar glatt välkommen när Elis kliver in och det händer till och med att de öppnar upp bara för honom. Elis intresse för loppisar och gamla antika saker väcktes efter att ha sålt majblommor för flera år sedan och sedan dess har han gjort många fynd bland hyllorna.

– Gamla saker, de bär på en historia och har varit med om mycket, säger Elis efter att nyss ha köpt en prydnad med två porslinsfåglar i en antikbutik i Kvänum.

Det han saknar ibland är någon i hans egen ålder att dela intresset med.

– Det hade varit kul om man hade någon som man kunde gå på loppis med såklart. Men jag får göra det själv, eller med mormor och morfar ibland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.