Naturbruksskolor arrangerar ”drive-in-utspring” Foto: TT

Lösningen för studenten i coronatider – drive-in-utspring

Uppdaterad
Publicerad

Årets studentfirande blir under rådande coronaläge inte som det brukar. Flera firanden har ställts in, bland annat i Göteborg. Men Naturbruksksolorna i Sötåsen, Uddetorp, Svenljunga och Axevalla Hästcentrum har kommit på en lösning för att studenterna ska få ett utspring, trots allt. Lösningen heter ”drive-in-student”.

– Vi vill erbjuda våra elever ett studentfirande tillsammans med klasskamrater och en möjlighet för anhöriga att vara med och fira trots att det i år inte är möjligt att träffas i större folksamlingar. Vi tror att det här alternativet ändå kommer ge eleverna en fin avslutning på sin gymnasietid och ett utifrån omständigheterna bra studentminne att blicka tillbaka på, berättar Bo Grenabo Tapper, skolchef på Naturbruksförvaltningen i ett pressmeddelande. 

Titta på från bilen

Rent praktisk ska studentfirandet gå till så att elevernas anhöriga och närstående får parkera sina bilar vid skolan och inifrån bilen följa utspringet. Själva utspringet kommer ske i mindre grupper än vanligt. För de anhöriga som inte kan vara på plats för att se utspringet finns möjligheten att se en livesändning via sociala medier.

– Tack vare att vi har stora ytor och gårdsutrymmen på Naturbruksskolorna så har vi plats och möjlighet att arrangera ett sådant här firande, säger Bo Grenabo Tapper.

Däremot arrangerar Naturbruksskolorna inga studentbaler eller korteger i samband med studenten, med anledning av smittrisken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.