Pyrotekniken som tändes under IFK Göteborg-Gais efter matchen. Foto: Bildbyrån

Lundby IF:s förråd kan ha använts för pyrotekniken

Uppdaterad
Publicerad

Ett förråd som tillhör den mindre fotbollsklubben Lundby IF ska ha använts som förvaringsplats för den pyroteknik som slängdes in på plan av IFK:s klack.

Under en av läktarna på Bravida arena har den lilla klubben Lundby IF ett förråd. Detta förråd uppges vara där pyrotekniken, som var orsaken till att cupderbyt avbröts, förvarades innan matchen.

– Det är inte möjligt att smuggla sådana saker förbi visiteringen, sa IFK Göteborgs säkerhetssamordnare Johan Fridén tidigare under tisdagen till Aftonbladet.

Låset borta

Under tisdagen framkom uppgifter om att det är den mindre fotbollsklubben Lundby IF:s förråd under en läktare som används för att förvara pyrotekniken. Låset på förrådet var försvunnet och klubben har nu varit i kontakt med både arenan och polisen.

Nu försöker klubben reda ut när pyrotekniken ska kunnat hamna i förrådet.

– Jag har mejlat varenda ledare om händelsen och bett dem kontakta oss om vem eller vilka som kan ha varit på arenan under helgen. Vi vill få reda på så nära det är möjligt vem som senast låste och om någon har sett något överhuvudtaget, säger Tomas Fredlund som är ordförande för Lundby IF.

”Förbannad så det liknar ingenting”

Lundby IF är en mindre fotbollsklubb, som mest riktar in sig på barn- och ungdomsverksamhet, och Tomas Fredlund är mycket upprörd över att deras förråd kan ha använts till detta ändamål.

– Jag är så förbannad så det liknar ingenting. Vi vill inte dras in i detta. Man blir oerhört besviken och arg över att människor kan bete sig på det här viset, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Drama på Göteborgsderby

Mer i ämnet