Lyftkran har vält över rälsen i Gamlestaden i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit stora störningar i spårvagnstrafiken vid Gamlestaden under onsdagen, efter att en lyftkran av okänd orsak vält över rälsen.

Vid 08-tiden på torsdagsmorgonen var trafiken dock igång som vanligt igen.

Larmet kom in ca 10.40 på onsdagen.

– Vi är där med tre enheter och ett ledningsfordon just nu. Det är ju inte vi som sköter själva bärgningsarbetet men företag som gör det är på väg. Vi räknar med att det tar någon timme till innan det här är åtgärdat, sa Betina Svensson, ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Lyftkranen drog med sig en kontaktledning i fallet – vilket gör att inga spårvagnar kunde köra mot Angered från Gamlestaden.

– Vi har ingen prognos i nuläget, men man tror att det kan ta lite längre tid än vanligt då det var ett större kontaktledningsras, sa Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik.

Linje 4, 8 och 9 mellan Gamlestaden och Angered ersattes i stället med buss. På onsdageftermiddagen var prognosen att trafiken ska gå som vanligt först klockan 12 på torsdagen, men redan vi 08-tiden på torsdagsmorgonen så var trafiken igång igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.