Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jennie Antonsson var ombord på den drivande färjan. Se hennes bilder från färden – och färjeläget de inte lyckades nå. Foto: Privat

Färja gick sönder – mitt i Gullmarsleden

Uppdaterad
Publicerad

Färjan var full med passagerare på väg för midsommarfirande. Efter att färjan hade kört halva sträckan på väg mot Lysekil fick den problem. Under en timma drev den omkring mitt i Gullmarsfjorden på Bohuskusten.

– Vi fick besked att en propeller hade gått sönder, säger Jennie Antonsson som var en av passagerarna ombord.

Se klippet från färjan

Både bilar och även buss 841 från Västtrafik var ombord när färjan lämnade färjeläget vid 16.15 i Skår. Ute på Gullmarsfjorden hände dock något.

– Plötsligt kunde den inte svänga åt ena hållet. Vi började åka iväg och drev omkring. Kaptenen berättade då att en propeller hade gått sönder, säger Jennie Antonsson.

Efter flera olika försök valde kaptenen till slut att försöka backa tillbaka färjan genom Gullmarsfjorden och in till kajen igen.

– Det var lugn stämning och vi fick bra information. Jag är imponerad över att kaptenen lyckades navigera genom fjorden när det bara gick att svänga åt ett håll och backa samtidigt, säger Jennie Antonsson som är uppväxt i Lysekil och var på väg hem till sina föräldrar för midsommarfirande.

Har du varit med om detta förut?

– Nej, aldrig. Men någon gång ska ju vara den första!

Turen trafikeras av två färjor, men på grund av de tekniska problemen så trafikeras sträckan just nu endast av en färja. Något som har skapat långa köer. Trafikverket räknar med att problemen kan vara avhjälpta till midnatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.