Vem vinner? Hör Robert Cronholt och Karin Svenner sjunga sina bidrag. Foto: SVT

Maka mot make i Revy-SM

Publicerad

Nu i helgen så avgörs Revy-SM i Halmstad – en tävling där revynummer från hela landet ställs mot varandra. Två av bidragen i kategorin ”Sång och Musik” kommer från Göteborgsområdet, vilket i sig inte är unikt. Det är det däremot är att paret som tävlar MOT varandra, är gifta MED varandra...

I ena ringhörnan har vi Lerums Revyfrämjande med bidraget ”Nej”. Textförfattaren Robert Cronholt konstaterar att det är ett ovanligt nummer såtillvida att det inte är roligt.

Karin Svenner, som är gift med Robert, förtydligar att det inte är roligt för att det inte ska vara roligt, utan allvarsamt. Temat är metoo.

Henrik Kruusval

– Jag är stolt över dig att du tog dig an ett sådant ämne.

”Alla meteorologer heter Per”

I semifinalens andra ringhörna har vi Karin själv. Numret heter ”Alla meteorologer heter Per” och framförs av Mölndalsrevyn. Robert om Karins segerchanser:

– Jag hoppas på Karins nummer för att det är en kul idé. Om det räcker till seger – det får andra avgöra.

I klippet uttalar sig SVT:s meteorolog Per Stenborg i frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Henrik Kruusval

Mer i ämnet