Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mamma Mia The Party till Rondo

Succéföreställning till Göteborg

Publicerad

Krogshowen Mamma Mia the Party går för fulla hus i Stockholm och London.
Nu kommer showen till Göteborg nästa år.
– Publiken sjunger med vart enda ord i alla låtar. Hur gick det till, frågar jag mig själv? säger Björn Ulvaeus.

På onsdagen presenterades den på Rondo i Göteborg, men premiären blir först till den 28 augusti nästa år.

Frågan om det blir succé i Göteborg 2020 får vi vänta med svaret, för först ska den snart 80-åriga nöjeslokalen byggas om för att bli till en liten bit av Grekland.

Miniatyrvärld byggs upp

Med en förställning som i princip saknar konflikter, och där publiken inte är publik utan gäster.

Trodde du att det skulle bli en sådan succé?

– Nej, jag trodde aldrig det, säger Björn Ulvaeus.

– Men jag trodde även att ABBA skulle vara slut när vi la av... så att jag är väldigt dålig på det där att sia om det ska bli succé eller inte, skrattar Björn Ulvaeus.

Framme vid scenen på Rondo står en minityrvärld, en modell av hur den riktiga scenen ska se ut nästa år. Den liknar en liten arena och ska vara den lilla byn i Grekland de flesta känner till så väl från musikalen och filmen Mamma Mia. Här sitter publiken, eller om man så vill gästerna, i direkt anslutning till det som händer.

Nästan inga konflikter

Meningen är att publiken ska känna sig som en gäst på en charterresa, enligt arrangören, och många kan texterna utantill och sjunger med.

– Detta är Mamma Mia-världen och det är ”feel good”, det är bara en liten konflikt som löser sig mot slutet av kvällen, alla är glada och det är en glad tillställning, folk har skitkul helt enkelt. Och de sjunger med vart enda ord i alla låtar, hur gick det till frågar jag mig själv? säger Björn Ulvaeus.

I Stockholm pågår föreställningen och har haft 350 000 besökare under 800 föreställningar sedan 2016. Nyligen sattes den upp i London och tanken är att Las Vegas ska bli stad nummer fyra som sätter upp krogshowen.

– Men flera personer har hört av sig, bland annat från New York och Tokyo, så det är möjligt att showen kan bli global, säger Björn Ulvaeus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer