Man död efter misshandel på korttidsboende i Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern misshandlades så allvarligt att han avled vid ett korttidsboende i Frölunda på onsdagskvällen. En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för mord alternativt dråp.

Polisen fick larm om misshandeln på korttidsboendet i Järnbrott i Västra Frölunda klockan 18.22 på onsdagen. På plats kunde en man i 20-årsåldern gripas, inledningsvis misstänkt för försök till mord. Vid misshandeln ska någon form av stick- eller skärvapen ha använts.

– Vi arbetar för fullt på platsen med att samla in bevisning, förhör vittnen och säkrar platsen för en teknisk undersökning, sa Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst vid 19-tiden på onsdagskvällen.

Vid 22-tiden skrev polisen på sin hemsida att mannen avlidit och att anhöriga blivit underrättade, vilket flera medier var snabba med att rapportera. Uppdateringen togs sedan bort, då det sades handla om en annan händelse under kvällen.

Senare på kvällen bekräftade dock regionsvakthavande befäl Martin Hallberg att den skadade mannen hade avlidit.

Den gripne mannen är misstänkt för mord alternativt dråp. Vad som ligger bakom bråket är fortfarande inte känt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.