Foto: Björn Andersson/GP

Man anhållen för Torslandabomben

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits och anhållits misstänkt för att ha varit inblandad i sprängdådet som dödade fyra personer i Torslanda i Göteborg 2015.

– Jag kan bekräfta att en person greps under onsdagen och anhölls i dag. Han är delgiven misstanke om fyra fall av mord, säger Maria Matekovic, utredare hos polisen i Göteborg.

– Han är skäligen misstänkt för mord, han är i 30-årsåldern och nekar till brott. Han har förekommit i utredningen tidigare och är känd av polisen, säger kammaråklagare Stina Lundqvist till SVT Nyheter Väst.

Bilexplosion i Torslanda

Det var i juni 2015 som en bil exploderade i en rondell i Torslanda. Fyra personer, bland annat en fyraårig flicka, dödades. Teorin bakom dådet är att det har med en pågående gängkonflikt att göra.

Kammaråklagare Stina Lundqvist har tidigare uttalat sig så här om fallet:

– Vi tror att sex, sju, åtta eller kanske ännu fler haft roller i det här mordet. Det är många som utgjort olika länkar i kedjan, säger Stina Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilexplosion i Torslanda

Mer i ämnet