De två kvinnorna la ut sexannonser på internet och tjänade cirka 10 000 kronor i veckan vardera. Foto: Polisens

Man åtalas för grovt koppleri

Publicerad

De två kvinnorna sålde sex i en lägenhet i Göteborg och tjänade 10 000 kronor vardera i veckan. Nu åtalas en man i 35-årsåldern för att ha dragit nytta av kvinnornas sexförsäljning.

Den 30 maj vibrerar telefonen i fickan på en polisman som står utanför ett lägenhetshus på Hisingen. Det är ett SMS.

”1 min”, står det i meddelandet.

Strax därefter kommer ett nytt meddelande, med ett dörrnummer, och ett namn att ringa på hos. Han tar hissen upp, och möts av en ung kvinna, som han känner igen från bilderna i den annons han svarat på dagen innan, då han utgett sig för att vara en sexköpare.

Efter att ha förhandlat fram ett pris säger han att han ångrat sig, och inte vill köpa sex. Det är signalen till kollegorna utanför att gå in i lägenheten. I lägenheten finns två kvinnor, och en man som grips, misstänkt för grovt koppleribrott.

Spaning under våren

Polisen hade under våren haft spaning på lägenheten där de två kvinnorna sålde sex. De kunde se hur män, misstänkta sexköpare, kom och gick, och hur kvinnorna ibland lämnade lägenheten i sällskap med den 35-årige mannen.

Mannen har också setts växla pengar, vid ett tillfälle 15 300 kronor, och fört ut pengar ur landet. Han har också tagit emot gåvor från en av kvinnorna, som han ska ha en relation med. Bland annat rör det sig om en semesterresa till Hongkong, och kläder för stora summor.

Åklagaren menar att mannen sett till att få ersättning för kvinnornas sexförsäljning, och dragit ekonomisk nytta av deras verksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.