En man avled i en singelolycka på länsväg 173 i Frändefors. Foto: Robert Betzehag

Man avliden i trafikolycka

En man i 30-årsåldern avled i en singelolycka i Frändefors sent under onsdagskvällen. En kvinnlig passagerare skadades svårt. I bilen hittades stöldgods från ett misstänkt rån.

Det var strax efter 22-tiden som räddningstjänsten fick larm om en olycka på länsväg 173, strax utanför Frändefors.

– Boende i området hörde en smäll, säger Sten Melander, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Trollhättan.

På platsen fann räddningspersonalen en bil i ett djupt dike. Föraren, en man, var mycket svårt skadad och avled på platsen.

– En kvinnlig passagerare fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, hon är allvarligt men inte livshotande skadad, säger Sten Melander.

Oklara omständigheter

På grund av omständigheterna vet inte polisen hur olyckan har gått till. Kvinnan, som är i 25-årsåldern, har inte kunnat höras och det finns inga vittnen.

– Vi förstår inte riktigt, det är en ganska fin och rak vägsträcka. Utredningen får visa vad som kan ha hänt, säger Sten Melander.

Det skulle kunna handla om att föraren har väjt för vilt, men det är alltså rena spekulationer.

– Vi har ingen aning om hur det har kunnat sluta så här tragiskt, säger Sten Melander.

Under torsdagsmorgonen uppdaterar polisen informationen. Då framkommer det att man i bilen funnit stöldgods från ett misstänkt rån vid en vägkrog tidigare under kvällen.

– Ja, det stämmer, vi har funnit gods från den händelsen, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Anhöriga till den avlidne är underrättade. Både föraren och passageraren hör hemma i trestadsområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer