Foto: Mikael Berglund

Skotten kom ifrån polisens tjänstevapen – avlossades av gärningsmannen

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades till en campingplats i Stenungsund för att gripa en man misstänkt för skadegörelse. Tumult utbröt, och mannen ska ha avlossat pistolskott mot en polis. Under fredagen gick polisen ut med att skotten kom från polisens tjänstevapen som avlossades av gärningsmannen.

Hur gärningsmannen har fått tag på vapnet är för tillfället okänt. Mannen är misstänkt för försök till mord. Utredningen skall försöka få fram hur mannen kunde få tag på vapnet.

Förhör med den misstänkte pågår och ett flertal utredningsuppgifter kommer att genomföras under helgen.

– Teknisk undersökning har gjorts på platsen vad den har givit kan vi inte säga för tillfället, säger Anna Göransson som är polisens presstalesperson.

Tumult uppstod vid insatsen  

Det började med en misstänkt skadegörelse på Stenungsön vid 17-tiden under torsdagen. När polisen kom till platsen hade dock den man som utpekats som misstänkt försvunnit från platsen. På vägen därifrån fick polisen uppgifter om att han befann sig på en campingplats.

– Vi åker dit och träffar på mannen. Det blir tumult och den misstänkte avlossar skott mot en av poliserna, som får splitterskador, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Senare på torsdagskvällen tog dock polisen tillbaka uppgiften om att en polis blivit skadad vid händelsen.

En person fick splitterskador

Under fredagen kom polisens utredning fram till att det var polisens tjänstevapen som hade använts av den misstänkte gärningsmannen.

Det låter som en allvarlig incident?

– Jag kan inte uttala mig om det utan konstaterar bara att utredningen som grova brott har hand om har kommit fram till detta efter förhör, säger Anna Göransson.

Mannen misstänkt för mordförsök

Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu gripen och misstänkt för mordförsök. Fotografen Mikael Berglund var snabbt på plats efter händelsen och möttes av ett stort polispådrag på en liten campingplats.

– Det verkar vara inne på en toalett som själva skottlossningen inträffade. Två vittnen som jag har pratat med har berättat att de hört fem skott, säger Mikael Berglund.

Polis har spärrat av större område

Toaletten spärrades av efter att den misstänkte greps, och vid 19-tiden under torsdagen utökade polisen det avspärrade området.

– Jag skulle gå ner för en liten väg och frågade polisen om det var okej, men fick då till svar att de precis skulle spärra av där. Nu sträcker sig avspärrningen bort till en lekplats, knappt 150 meter från toaletten, säger Mikael Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.