Foto: TT

Man begärs häktad misstänkt för mord på barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern begärs häktad misstänkt för mord på det barn i 3-årsåldern som avled på Skaraborgs sjukhus i onsdags. Häktningen gäller även grov misshandel av ett barn i 1-årsåldern.

På tisdagskvällen den 9 oktober inledde polisen en förundersökning gällande försök till mord efter att ett barn i 3-årsåldern kommit in till Skaraborgs Sjukhus med allvarliga skador. Under onsdagskvällen dödförklarades barnet och utredningen rubricerades om till mord. En man i 25-årsåldern greps och anhölls senare misstänkt för mord.

Misstänks ha misshandlat ytterligare ett barn

Mannen kommer under lördagen att begäras häktad för mord samt grov misshandel, det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Treåring misstänks ha dödats

Det framgår också att mannen även har delgetts misstanke om grov misshandel mot ett barn i 1-årsåldern i familjen.

Under fredagseftermiddagen har ytterligare en person, en kvinna, varit anhållen och hörd i ärendet. Kvinnan är i nuläget släppt, men det är oklart om misstankarna om grov misshandel kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Treåring misstänks ha dödats

Mer i ämnet