Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen på plats i Färgelanda. Foto: Erik Zienau

Man hittad död med knivskador i Färgelanda

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern hittades på fredagskvällen livlös med knivskador utomhus i Stigen i Färgelanda kommun i sydvästra Dalsland. Det är oklart vad som hänt men mannens liv inte gick att rädda. Två personer är anhållna misstänkta för mord.

Larmet inkom till polisen vid 21-tiden. Strax efter 22.30-tiden kunde polisen meddela att en person gripits. Brottsrubriceringen är misstänkt mord.

– Den avlidne är identifierad och anhöriga är underrättade, säger vakthavande befäl Anders Wennergren strax efter 03 på lördagsmorgonen.

Polisen spärrade av två platser för teknisk undersökning. De skriver på sin hemsida att brottsplatsen är på en altan tillhörande en fastighet i området och inte densamma som fyndplatsen.

Två anhållna misstänkta för mord

Mannen som greps under fredagskvällen är i 40-årsåldern och anhölls av åklagare på lördagsförmiddagen. Under lördagen anhölls ytterligare en person, en man i 55-årsåldern.

Polisarbetet fortsätter med bland annat dörrknackning i närområdet.

– Sent igår var det ingen som hade sett själva händelsen men väl en man på marken som man först trodde var berusad. Nu försöker vi se om närboende hört eller sett något eller har kunskaper som kan förklara vad som hänt, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.