Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Person hittad död efter larm om man överbord

Uppdaterad
Publicerad

En död person har hittats i havet utanför den svenska kusten. Kroppen hittades under en stor sökinsats efter larm om att en man fallit från en färja utanför Fjällbacka i Bohuslän under natten.

Larmet om att en man fallit överbord kom vid 02.30 efter att mannen observerats av en annan passagerare.

Enligt Sjöfartsverket föll personen från åttonde däck, cirka 20 meter upp. Bland annat helikopter, två färjor samt båtar från Sjöfartsverket, kustbevakningen och Sjöräddningssällskapet har deltagit i sökandet.

Sökinsatsen avslutades vid 8-tiden på morgonen.

– Då hade vi sökt i ganska många timmar och inte hittat någon. Detta blir ett polisiärt ärende nu, säger Anders Lännholm.

Kustbevakningen stannade dock kvar i området och strax innan lunch på lördagen påträffades en död person i vattnet i området där sökinsatsen pågått. Kroppen är ännu inte identifierad, men ärendet är överlämnat till norska polisen.

– Vi har underrättat anhöriga att en person är funnen, som kan vara deras anhörige, säger Jonas Fabritius Christoffersen, presskontakt vid Kripos , den norska motsvarigheten till rikskriminalpolisen.

Färjan, Stena Saga, var på väg från Oslo i Norge till Fredrikshamn i Danmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.