Man försvunnen i Ulricehamn – hittades välbehållen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern med funktionsvariation försvann i går från sitt hem i Ulricehamn. Polisen letade efter mannen med flera enheter under hela natten och under söndagen. Mannen har nu återfunnits av allmänheten.

Det var vid 20-tiden på lördagskvällen som mannen ska ha försvunnit och flera polisenheter har under natten letat efter honom.

– I det här fallet behöver vi verkligen allmänheten, då vi vet att han är lite rädd för polisen. Det försvårar såklart vårt arbete. Vi är tacksamma för alla tips vi kan få, sade Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen på söndag förmiddag.

På söndagsförmiddagen gick polisen upp i särskild händelse för att kunna säkra resurser i letandet. Under eftermiddagen skulle även Försvarmakten hjälpt till i letandet.

Vid 12-tiden kom dock beskedet att 30-åringen ska ha hittats välbehållen.

– Det var allmänhet som hade hittat honom, allmänheten är ju en fantastiskt resurs i sådana här lägen, säger Fredrik Svedemyr. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.