En man åtalas idag efter ett misstänkt mord i Göteborg. Foto: SVT

Man gripen misstänkt för mord på kvinna i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades död i en lägenhet i Majorna i Göteborg under torsdagen. Under fredagen greps och anhölls en man, misstänkt för mordet.

Den gripne mannen är enligt polisen i 40-årsåldern, alltså i samma ålder som den mördade kvinnan. Han var en av flera som spaningsledningen i ett tidigt skede var intresserade av.

– Vi har varit på jakt efter några stycken. Flera har efter förhör kunnat avskrivas, medan andra blivit mer intressanta, säger kommissarie Ben Wahlin på polisens grova brottsrotel.

Den nu gripne och anhållne mannen betecknar han som den mest intressanta i sammanhanget.

– Ja, men det är långtifrån säkert att han är gärningsmannen. Att bli anhållen är som bekant inte så svårt. Vi får se var vi landar, säger Ben Wahlin försiktigt.

Enligt medieuppgifter ska kvinnan ha hittats svårt knivskuren. Ben Wahlin understryker att det inte är en uppgift polisen gått ut med.

– Men jag kan inte dementera det, säger han.

Det var på torsdagen som en väninna till den mördade blev orolig och sökte upp henne. Lägenhetsdörren var enligt Göteborgs-Posten olåst och när väninnan gick in ska hon ha hittat kvinnan mördad och larmat polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.