Man svårt misshandlad i centrala Göteborg. Foto: TT

Man grovt misshandlad i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern i Göteborg utsattes för en grov misshandel under lördagsmorgonen. Han blev överfallen av en yngre man som ska ha stampat på mannens huvud. Ännu är ingen gripen för dådet.

Mannen var på väg hem från affären till en hållplats i centrala Göteborg när han plötsligt ska ha blivit överfallen av en yngre man i 25-årsåldern.

60-åringen blev slagen och föll till marken. Den misstänkta gärningsmannen ska då ha sparkat och stampat på mannens huvud.

– Det var många vittnen som såg detta och ringde oss och i samband med det avbröt han misshandeln och försvann från platsen, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Larmet kom in till polisen vid åttatiden under lördagsmorgonen och i samband med att mannen sprang iväg försökte flera vittnen följa efter och hålla koll på honom men han lyckades komma undan.

Förd till sjukhus

Förövaren försvinner från platsen men har inte hittats av polis trots att man sökt i området. Den skadade 60-åringen fick föras till Sahlgrenska med ambulans  men polisen han prata med honom kort innan.

– Det är så vi vet vad som hänt men vi vet fortfarande inte om det rör sig om ett rånförsök eller något annat så vi ska höra honom igen senare när det finns möjlighet. Sen har vi också en hel del vittnen att prata med, säger Peter Adlersson.

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.