Foto: Mikael Berglund

Man häktas för misstänkt mord på Orust

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern häktades på fredagseftermiddagen misstänkt för mord på Orust. Mannen misstänks även för grovt vapenbrott. Själv förnekar mannen mord, men erkänner vapenbrott

Det var på nyårsdagen som en kvinna i 40-årsåldern hittades död på Orust. Den misstänkte mannen greps samma dag på eftermiddagen. Enligt polisen ska kvinnan och mannen haft någon form av relation.

På fredagen hölls häktningsförhandling vid Uddevalla tingsrätt. Mannen häktades som skäligen misstänkt för mord och på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott. Skäligen är den lägre graden av misstanke, medan sannolika skäl är den högre graden. De båda brotten ska, enligt åklagaren inte ha något samband.

Att mannen häktades som skäligen misstänkt för mord innebär att utredarna bara har en vecka på sig innan en ny häktningsförhandling måste hållas. Enligt åklagaren så ska bland annat en obduktion göras nästa vecka.

– Får vi inte mer uppgifter än vad vi har idag så ska han inte längre vara häktad för mord, säger kammaråklagare Carina Gustafsson.

Förnekar mord

Den misstänkta mannen förnekar mord, men erkänner vapenbrott.

– Han erkänner att det var hans hagelgevär som hittades. Men de här två brotten har inget med varandra att göra. Den här kvinnan har dött på ett helt annat sätt. Det förnekar han att har något som helst med att göra, säger mannens advokat Jonas Westbring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.