Man rymde från rättspsykiatrisk avdelning i Falköping

Uppdaterad
Publicerad

En man som dömts för flera anlagda bränder har rymt från en rättspsykiatrisk avdelning i Falköping. Mannen i 30-årsåldern har tidigare bedömts som farlig, skriver Expressen. Nu jagas han av polisen.

Han är dömd för att ha anlagt tre bränder på ett hotell i Göteborg och för allvarliga hot mot myndighetspersoner, däribland en polischef i Göteborg.

– Vi har varit i kontakt med vår säkerhetsavdelning när vi fick reda på det här och vidtagit säkerhetsåtgärder, men jag kan inte gå in på detalj hur vi jobbar, säger Tomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.

Bedöms mannen vara farlig för allmänheten?

– Han har ju vårdats på rättspsyk ett tag men jag vet inte statusen exakt där huruvida han bedöms vara farlig eller inte, säger Tomas Fuxborg.

Mannen har begärt att bli frigiven men för två veckor sedan beslutade Förvaltningsrätten att den slutna rättspsykiatriska vården ska fortsätta, skriver tidningen.

Polisen letar på bred front efter mannen. Vid 10-tiden på lördagen var han fortfarande inte hittad enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.