• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Man hittad död på vandrarhem i Göteborg – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har hittats död på ett vandrarhem i Göteborg. Polisen utreder mord och har gripit tre personer.

Det var vid tre-tiden på torsdagseftermiddagen som polisen larmades till vandrarhemmet där en man hittats avliden i ett av rummen.

– Patrullen som åkte dit tyckte att det fanns oklara omständigheter kring dödsfallet och vi har därför inlett en förundersökning om mord, alternativt dråp, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

I hotellrummet fanns tre personer som polisen greps misstänkta för mord, alternativt dråp. Det är en kvinna i 20-årsåldern och två män i 30-årsåldern. På fredagsmorgonen meddelade polisen att de tre släppts av åklagare efter förhör.

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning under torsdagskvällen. Vad som orsakat dödsfallet är fortfarande oklart, en rättsmedicinsk undersökning ska visa varför mannen dog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.