Arkivbild. Man hittades död tidigt på söndagsmorgonen vid Älvsborgsbron. Foto: Adam Ihse / TT

Person hittad död vid Älvsborgsbron

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig man hittades död tidigt på söndagmorgonen vid Röda sten i Göteborg. Polisen försöker nu kartlägga mannens natt och har förhört över 100 personer.

En förundersökning har inletts gällande mord efter att en ung man hittades död i området vid Röda sten i Göteborg under söndagsmorgonen.

– Vi har nu sanerat och lämnat platsen, sade polisens presstalesperson Christer Fuxborg efter lunch på söndagen.

Under måndagen finns ännu ingen misstänkt gripen, men polisen jobbar intensivt för att få klarhet i vad som hänt.

– Vi letar fortfarande och samlar bevis. Vi har hållit drygt 100 förhör, så det är lite pussel att lägga. Sedan är det inte säkert vilket tillstånd alla var i med tanke på rejvfesten som var där, säger Hans Lippens, presstalesperson i region Väst, under måndagen.

Kan inte utesluta brott

Enligt polisen finns det omständigheter som gör att de inte kan utesluta brott. De skall även ha gjort en del tekniska fynd vid platsen.

– Vi vet inte om det vi hittat har något med händelsen att göra ännu. Det här är ett område där många rör sig, säger Christer Fuxborg.

Flera medier har rapporterat att den döde mannen ska ha haft sticksår på kroppen när han hittades. Det är inget som Hans Lippens känner till.

– Det kommer från annat håll, det kommer inte från polisen, så vi kan inte bekräfta det, säger han.

Tog vittnesförhör

Enligt polisen hade det under natten till söndag varit en rejvfest i området och folk var fortfarande vid 10-tiden på förmiddagen på väg hem därifrån.

– Det brukar vara rejvfester i området, men om mannen har något med festen att göra är alldeles för tidigt att sia om, säger Christer Fuxborg.

Enligt en festdeltagare kom polisen upp och tog flera vittnesmål men deltagaren hade inte någon uppfattning om att någon på festen visste något.

– Polisen sade inte så mycket. De sa att vi skulle få läsa om det i tidningen dagen efter, säger personen som var på nattens fest.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha intressant information eller har gjort iakttagelser under natten i området kring Älvsborgsbron samt området Klippan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.