Man hittad död i silo

Uppdaterad
Publicerad

En person har omkommit efter en olycka i en silo, som var fylld med spannmål.

– Det är en tragisk olyckshändelse. Personen skulle göra något i silon men sjönk ner i spannmålet och klämdes ihjäl, säger Ove Carlsson, räddningsledare på räddningstjänsten Västra Skaraborg.

Enligt polisen är det en man i 75-årsåldern som hittats död i en silo på en gård i Vara kommun. Det var en bekant till den omkomne som slog larm då han inte hittade mannen någonstans på gården. Vilket GT och Nya Lidköpings-tidningen var först med att rapportera om.

Letade länge

– Räddningstjänst och polis sökte en bra stund på platsen och hittade sedan mannen död nere i silon, säger Johan Ljung, vakthavande befäl i Västra Götaland, till SVT Nyheter Väst.

Enligt polisen har jouråklagaren inlett en förundersökning om vållande till annans död och arbetsmiljöbrott.

– Det är ju den avlidne mannens egen gård, men vi måste utreda vad som hänt för vi vet inte det i nuläget, säger Johan Ljung till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.