Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord. Foto: SVT

Man hittad död vid kyrkogård i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats död i anslutning till en kyrkogård i Göteborg. Polisen skriver på sin hemsida att man inte kan utesluta att mannen blivit utsatt för brott och därför inleder polisen en förundersökning gällande mord.

Vid åttatiden under torsdagsmorgonen larmas ambulans till Billdal i Göteborg där en man hittats livlös på marken. Ambulanspersonalen misstänker att brott kan ha begåtts och polis larmas till platsen.

– Poliserna som anländer kan inte utesluta att mannen har blivit utsatt för brott. Nu finns det tekniker på plats och platsen är tills vidare avspärrad, vi har öppnat en förundersökning gällande mord, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen Storgöteborg.

Man i 50-årsåldern

Den avliden mannen identifierades under fredagen som en man i 50-årsåldern, hemmahörande i Göteborg. Anhöriga är underrättade.

Utredningsarbetet gällande misstänkt mord fortsätter enligt polisen. Det finns ingen misstänkt eller frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.