Området i norra Partille där kroppen hittades. Foto: SVT

Man hittad död utanför Göteborg – misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades död i en å utanför Göteborg natten mot lördag. Samtidigt hittades en permobil i vattnet som mannen troligen färdats i. Nu är en person anhållen misstänkt för mord.

– Strax efter midnatt natten mellan fredag och lördag anträffades en död man i Säveån i Partille kommun, sa Joakim Hansson, vakthavande befäl polisen region väst sent på lördagen.

Samtidigt hittades en permobil i vattnet som mannen troligen har färdats i. Till en början trodde polisen att det rörde sig om ett olycksfall men efter att ha utfört utredningsåtgärder och pratat med anhöriga ändrades bilden.

– Jag har ingen möjlighet att gå in på varför vi hamnat i det här utredningsläget. Men det finns uppgifter som pekar på att han skulle kunna vara utsatt för brott, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst, på söndagen.

En person anhållen

Under söndagsmorgonen meddelande polisen att en person blivit anhållen misstänkt för mord.

Polisen är förtegen i ärendet men uppger att man är intresserad av alla eventuella iakttagelser av en man i permobil som rört sig i centrala Partille under fredagskvällen och natten till lördag. Vittnen uppmanas ringa polisen på telefonnummer 11414.

Området där kroppen hittades var avspärrad under söndagsmorgnen för teknisk undersökning. Även den avlidnes bostad spärrades av.

– I början trodde vi att det rörde sig om ett olycksfall och då fanns inte behovet att spärra av de här platserna. Men nu när vi misstänker mord behöver vi säkra platser där det kan finnas spår, säger Stefan Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.