Man hittad död på asylboende i Vänersborg

Publicerad

En man i 45-årsåldern hittades under tisdagsmorgonen död i en källare på ett asylboende i Vänersborg. Polisen kan inte utesluta brott och har därför inlett en förundersökning om mord.

Larmet kom till polisen klockan 07.16 på tisdagsmorgonen. Personalen på boendet hade hittat en skadad man liggandes på källarplanet. En väktare på plats försökte genomföra HLR men lyckades inte och ambulansen kunde senare konstatera att mannen var död.

– Det man tror är att han fallit från en våning ovanför och hamnat på källarplanet men eftersom vi inte har några vittnesuppgifter kan vi inte utesluta att han blivit utsatt för ett brott och därför inleder vi en förundersökning om mord, säger Tomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region väst.

Trapphuset och mannens lägenhet har spärrats av för en teknisk undersökning. Polisen kommer även att genomföra dörrknackning i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.