Man knivskar rånare i Kungälv

Uppdaterad
Publicerad

Två personer ska ha knivskurits i samband med ett rånförsök vid resecentrum i Kungälv under natten till lördag. Enligt polisen rör det sig om de två rånarna. En person har förts till sjukhus med oklart skadeläge.

Polisen rapporterar att vid tvåtiden, natten mellan fredag och lördag, försökte två personer under knivhot råna en tredje vid resecentrum i Kungälv. Men tumult utbröt och i detta ska det tilltänkta rånoffret ha knivskurit de misstänkta rånarna.

Polis larmades till platsen och grep alla tre. Två av de gripna är misstänkta för försök till rån. Mannen som knivhuggit är misstänkt för försök till dråp alternativt grov misshandel.

  – Nödvärnsrätt finns, var den gränsen går här får utredningen visa, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen.

En person är förd till sjukhus med oklart skadeläge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.