Fredagen den 28 februari blev en man i 25-årsåldern knivskuren i Landvetter centrum. Han fördes snabbt till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Nu åtalas två personer för mord. Foto: SVT

Tre personer anhållna misstänkta för knivmord i Landvetter

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen blev en man i 25-årsåldern knivskuren i Landvetter centrum utanför Göteborg. Han fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda.

Initialt anhölls först en person misstänkt för mord, men under natten till söndagen har ytterligare två män anhållits av åklagare som misstänkta för mord alternativt dråp.

Samtliga inblandade personer är kända för varandra. Utredningen pågår genom fortsatta förhör med de anhållna.

Oklart vad som orsakade brottet

Den första misstänkta mannen är i 20-årsåldern, och greps i anslutning till brottsplatsen. Han anhölls senare under lördagsnatten av jouråklagare.

– En förundersökning pågår och det har gjorts ett flertal utredningsåtgärder under natten, sa Anna Göransson, polisens presstalesperson vid region Väst på lördagsmorgonen.

Vad som föranlett brottet på en gata i centrala Landvetter är i nuläget oklart. Larmet om knivskärningen kom strax efter klockan 22 på fredagskvällen.

– Polispatrull inledde hjärt- och lungräddning, men mannen avlider senare, säger Anna Göransson.

Polisen spärrade av platsen i samband med händelsen.

Anhöriga till den avlidna mannen är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.