Man rånad och knivskuren – tvingades sedan simma i älv

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern ska under midsommarnatten ha rånats av tre personer. Mannen knivskars i magen, tvingades att ta av sig kläder – och sedan simma i älven.

– Troligtvis rör det sig om en skuld, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Larmet om händelsen i Hjällbo i Göteborg kom strax efter klockan 02 på lördagen.

Enligt polisen har en man blivit attackerad och rånad av tre gärningsmän och tvingats att ta av alla sina kläder förutom jacka och strumpor. Han har också blivit ”lättare knivskuren i magen”, och tvingats att simma i älven.

– Mannen är ganska förtegen men antyder att det rör sig om en skuld. Förmodligen är det här personer som han känner till, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

När polis anlände hade de tre gärningsmännen försvunnit från platsen, och trots en sökinsats med hundar har inga misstänkta gärningsmän gripits. 

Den drabbade mannen fördes till sjukhus för vård. Händelsen rubriceras som grov misshandel.

Midsommarnatten bjöd i övrigt på mycket fylla och bråk i Västsverige. Totalt fick ett 70-tal personer omhändertas av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.