Foto: Johan Valkonen / JVFOTOPIX

Boråsskjutning skedde på frisörsalong

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har blivit skjuten i benet i en frisörsalong i centrala Borås. Enligt uppgifter till polisen ska han blivit skjuten av en maskerad man. Fyra personer har nu anhållits misstänkta för försök till mord. Den skottskadade mannen ska inte ha varit måltavlan för attacken, enligt uppgifter till BT.

Den misstänkte har efter skottlossningen sprungit från platsen och söktes av flera polisenheter. Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans.

– Vi fick in uppgifter om skottlossning i centrala Borås och vittnen har sett en maskerad man springa därifrån. Vi har just nu en stor insats i Borås där flera enheter söker för fullt, säger Peter Adlersson, presstalesperson polisen i Väst.

Oklart skadeläge

Enligt Adlersson har man kunnat tala kort med den skjutne mannen innan han fördes till sjukhus. Men hur allvarligt skadad han är är fortfarande oklart. Polisen kommer att höra den skadade igen så fort hans tillstånd tillåter det.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen strax innan halv fem på fredagen. Platsen var avspärrad för teknisk undersökning och en förundersökning om försök till mord har inletts.

Skottlossningen ska enligt polisen skett i en frisörsalong och enligt uppgifter till Borås Tidning ska den skottskadade mannen inte ha varit måltavlan för attacken.

Det är däremot uppgifter som polisen varken vill bekräfta eller dementera.

– Det är en teori som finns, men vi kan inte säga någonting om det i nuläget utan undersöker olika alternativ, säger Peter Adlersson.

Fyra män anhållna

Strax innan klockan 18 greps fyra män som misstänks vara inblandade i skjutningen i en bil i ett parkeringsgarage i centrala Borås, i närheten av brottsplatsen. Männen är i 20-30-årsåldern. Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

– Vi misstänker att en av dem har avlossat skottet. Vi ska utreda mer vem som gjort vad, men alla är misstänkta för inblandning, säger Peter Adlersson.

Klockan 20.35 meddelade polisen att avspärrningarna var hävda och att man har inlett förhör med de gripna personerna.  Under natten anhölls alla fyra personerna misstänkta för försök till mord.

Under söndagen släpptes de fyra männen på fri fot av åklagaren, de är dock fortfarande misstänkta för inblandning enligt polisen.

Skjutningen ska ha skett på Stengärdsgatan i centrala Borås. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.