• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Vid 15.30 larmades polisen till en butik i Strömstad där en man enligt polisen ha hotat kassapersonal med en kniv Foto: Robert Betzehage/Rescue Photo

Hotfull man skjuten av polis i Strömstad

Uppdaterad
Publicerad

En man med en kniv ska enligt polis hotat kassapersonal i en butik i Strömstad under fredagseftermiddagen. Mannen lämnade sedan butiken och blev efter en hotfull situation skjuten av polis.

Vid 15.30 den 1:a maj larmades polisen till en butik i Strömstad där en man enligt polisen ha hotat kassapersonal med en kniv. Mannen har sedan lämnat butiken med kniven synlig.

När polis kommer till området uppstår en situation, och mannen skjuts av polis. Mannen var enligt polisen vaken och talbar och ambulans skickades till platsen.

– Han vårdas på sjukhus och ska opereras under dagen, uppger Anna Göransson, polisens presstalesperson, under lördagen.

Polisen har ännu inte kunnat hålla något förhör med mannen som är gripen misstänkt för försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.