Under torsdagseftermiddagen blev en man i 25-årsåldern skjuten i Falköping. Foto: Christian Svensson

Skjutningen i Falköping: Två släppta på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern sköts på torsdagseftermiddagen i Falköping, det meddelar polisen. Mannen fördes till sjukhus och ska ha fått vård för sina skador.

Det var vid 14.30-tiden på torsdagen som polisen larmades om en skjutning i Falköping.

– En man i 25-årsåldern har blivit skjuten och är vid liv, säger Mikael Jansson, stationsbefäl vid polisen i Skövde.

Polisen inledde en förundersökning gällande mordförsök och är på plats med flera enheter och förhör vittnen. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. Ännu är ingen gripen.

– Vi uppmanar allmänheten att kontakta oss om de sett eller hört någonting eller om de har någon annan information om händelsen, säger Mikael Jansson, stationsbefäl vid polisen i Skövde.

”Väldigt obehagligt”

Falköpingbon Gillis Hedberg var ute och gick med sin hund när han såg flera polisbilar åka förbi honom. Några minuter senare såg han även en ambulans och polishelikopter i området.

– Det är väldigt obehagligt, särskilt när det är så nära sitt hem, säger han.

Gillis Hedberg har även uppgifter på att gärningsmannen ska ha kört iväg från platsen på en motorcykel. Även polisen talar om någon form av motorfordon i anslutning till brottsplatsen.

– Vi har vittnesuppgifter om att en moped eller scooter har vistats på platsen i samband med händelsen, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Två satt frihetsberövade

Efter hållna förhör är två tidigare frihetsberövade personer nu utsläppta, misstankarna gentemot de båda kvarstår dock. I nuläget har ingen ytterligare person gripits misstänkt för mordförsöket och allmänheten uppmanas att höra av sig till polisen med sina iakttagelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.