Larmet om skjutningen kom in strax före klockan 22.30 på torsdagen. Foto: Tim Aro/TT

Man i Bohus skjuten i sitt hem – fick livshotande skador

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern blev skjuten i sitt hem i Bohus, i Ale kommun, sent på torsdagskvällen. Gärningsmannen flydde från platsen och jagades av flera polispatruller.

Sent på torsdagskvällen blev en man i 35-årsåldern skjuten i sitt hem i Bohus, i Ale kommun. Larmet kom till polisen vid 22.30.

Mannen kördes till sjukhus av anhöriga och hade initialt livshotande skador, enligt polisen. I nuläget beskrivs skadeläget som allvarligt men stabilt.

Enligt polisen ska mannen inte ha några kända kopplingar till några kriminella nätverk.

Ingen gripen

– Det enda jag kan konstatera, i nuläget, är att vi inte har någon misstänkt eller gripen, sa Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen, under fredagsmorgonen.

Den eller de gärningsmän som skjutit mannen försvann från brottsplatsen och jagades av flera polispatruller under natten.

– I någon mening kvarstår ju jakten på gärningspersonen men nu fortsätter det utredningsvägen.

Dörrknackning under natten

Under natten har polisen även knackat dörr och hållit förhör med anhöriga och vittnen. Brottsoffrets bostad var till en början avspärrad och en teknisk undersökning genomfördes. Vid 6-tiden hävdes avspärrningarna och teknikerna lämnade platsen.

En förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott är upprättad. Enligt polisen går det inte att utesluta att det kan ha varit mer än en gärningsperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.