Brottsplatsen var avspärrad under lördagskvällen och polisen höll vid 21-tiden förhör med och inväntade tekniker för en teknisk undersökning. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Man skjuten i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

En man besköts och skottskadades utanför järnvägsstationen i Uddevalla vid 19-tiden under lördagskvällen. Polisen söker efter gärningsmannen.
– Mer än ett skott har avlossats och vi rubricerar det som mordförsök, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

Den skadade mannen vårdas på sjukhus, men hans skador ska inte vara livshotande. På platsen fanns en vän till den skadade, som även han ska ha beskjutits.

Den skadade mannen är i 25-årsåldern och är känd av polisen sedan tidigare. Detta gör att man inte bedömmer att allmänheten behöver vara orolig för sin säkerhet.

– Vi har en liten bild av det hela, men vi går inte ut med det nu. Det här drabbar inte vem som helst. Allmänheten ska inte behöva vara orolig, säger Göran Carlbom.

Stort pådrag

Platsen spärrades under lördagskvällen av och tekniker tillkallades. På söndagsmorgonen var avspärrningen hävd och teknisk undersökning hade gjorts.

– Polisen håller fortsatt förhör med personer som kan veta något om händelsen, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

Gärningsmannen var på söndagsmorgonen fortfarande på fri fot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer